با انواع وام بانکی و شرایط دریافت و پرداخت آن‌ها آشنا شوید

انواع وام و ارائه آن به مشتریان، یکی از راه‌های کسب درآمد بانک‌ها است که نیاز افراد جامعه به پول را هم تامین می‌کند. بانک‌ها در ازای دریافت وثیقه مانند سند ملک، فیش حقوقی، سفته و چک، ضامن و… مبلغ مشخصی از پول را به وام‌گیرنده اعطا می‌کنند و آن را با سودی معین، در طی یک بازه زمانی پس می‌گیرند. انواع وام بانکی تنوع زیادی دارند و بعضی از آن‌ها در شرایط خاص مانند خرید مسکن، ازدواج، تولد فرزند و… ارائه می‌شوند.

احتمالا اکنون سوالات مختلفی درباره انواع وام های بانکی و شرایط دریافت و بازپرداخت انواع وام ها در ذهن شما ایجاد شده است؛ برای یافتن پاسخ این سوال‌ها با ما در مجله اسنپ‌پی همراه باشید.

تفاوت وام و تسهیلات بانکی چیست؟

زمانی که صحبت از انواع وام ها و تسهیلات بانکی به میان می‌آید، برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند که مفهوم وام و تسهیلات یکسان است؛ در حالی که این‌طور نیست. در نظام بانکداری اسلامی، وام به حالت قرض‌الحسنه اشاره دارد؛ اما تسهیلات بانکی برای پشتیبانی از بخش‌های تولیدی و صنعتی ارائه می‌شوند و گسترده‌تر هستند. این تسهیلات می‌توانند واحدهای صنعتی و تولیدی را تقویت کرده و رونق دهند. در واقع انواع وام بانکی را می‌توان نوعی تسهیلات در نظر گرفت؛ اما تسهیلات بانکی، تنها وام نیست.

انواع وام بانکی

انواع وام های بانکی تنوع زیادی دارد و توسط بانک‌های مختلف دولتی و خصوصی ارائه می‌شوند. در ادامه این بخش، لیست انواع وام های بانکی معرفی شده‌اند و شما با جزئیات هر یک از انواع وام ها آشنا خواهید شد.

۱. وام قرض الحسنه

وام قرض الحسنه از جمله انواع وام بانکی است که بدون ضامن و بدون سود یا با سود بسیار اندک ارائه می‌شود. در این شکل از وام‌های بانکی، بانک مبلغ مشخصی را به حساب فرد واریز می‌کند و وام‌گیرنده متعهد می‌شود که مبلغ وام را در طی اقساط مشخص و در زمان‌های معین به بانک پس بدهد. این وام را می‌توان در موارد مختلف دریافت کرد و با توجه به سود کم، یکی از وام‌های بانکی پرتقاضا است.

۲. وام مسکن

وام چیست

وام مسکن هم یکی از دیگر انواع وام بانکی است که با هدف تامین مالی مسکن برای تمامی افراد جامعه برنامه‌ریزی شده است. اغلب افراد تنها با وام خرید مسکن آشنا هستند؛ اما وام‌های مسکن تنوع زیادی دارند و برای خرید، رهن، تعمیرات و… برنامه‌ریزی شده‌اند. برای دریافت این وام باید سند یا مدارک دیگری را به عنوان تضمین به بانک ارائه دهید. انواع وام مسکن به شرح موارد زیر است:

  • وام خرید مسکن
  • وام ساخت مسکن
  • وام اجاره مسکن
  • وام تعمیرات مسکن (وام جعاله)
  • وام خانه اولی‌ها
  • وام مسکن فرزند سوم
  • وام مسکن زوجین
  • وام مسکن جوانان
  • وام مسکن ایثارگران
  • وام مسکن بهزیستی
  • وام مسکن روستایی

۳. وام ازدواج

وام ازدواج یکی از دیگر انواع وام ها است که به زوج‌ها تعلق می‌گیرد. این وام برای زوج و زوجه، مبلغ یکسانی دارد تا هزینه‌های اولیه زندگی خود مانند خرید جهیزیه و مراسم عروسی را تامین کنند. متقاضیان دریافت وام ازدواج باید از طریق وب‌سایت ve.cbi.ir ثبت نام کرده و سپس مراحل بعدی را از طریق شعبه بانک ادامه دهند تا در نهایت، وام ازدواج به حساب آن‌ها واریز شود.

۴. وام فرزندآوری

از دیگر انواع وام باید از وام فرزندآوری نام ببریم که به والدین ارائه می‌شود. هدف این وام، تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری و تامین هزینه‌های اولیه تولد فرزند است. این وام اولین بار در سال ۱۴۰۰ ارائه شد و پرداخت آن همچنان ادامه دارد. مبلغ وام برای هر فرزند متفاوت است و مثلا وام فرزندآوری برای فرزند سوم، بیش از فرزند اول خواهد بود. همچنین مبلغ این وام در هر سال، تغییر می‌کند.

۵. وام خرید کالا

انواع وام ها

یکی از انواع وام بانکی برای خرید کالا ارائه می‌شود که با استفاده از آن می‌توان کالاهای اساسی منزل را خریداری کرد. این کالاها شامل یخچال، فرش، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و… است که وسایل ضروری در یک منزل محسوب می‌شوند. انواع بانک‌ها و موسسات مالی، انواع وام کالاهای ضروری را ارائه می‌دهند.

۶. وام خرید خودرو

از انواع وام بانکی می‌توان برای خرید خودرو هم استفاده کرد تا متقاضیان، خودرو موردنظر خود را خریداری کنند. البته دقت داشته باشید که این نوع وام، تنها برای خرید خودروهای داخلی ارائه می‌شود و سقف مشخصی دارد. سقف پرداخت وام خرید خودرو در هر سال نیز توسط نهادهای مربوطه تعیین می‌گردد.

نوع دیگری از این وام برای تعویض خودروهای فرسوده ارائه می‌شود و هدف آن کاهش آلودگی‌ها و حفاظت از محیط زیست است. در ضمن، نرخ سود وام تعویض خودروهای فرسوده برای تاکسی‌داران، تنها ۴ درصد خواهد بود.

۷. وام خود اشتغالی

انواع وام ها خود اشتغالی برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای مختلف اعطا می‌شوند و افراد مختلف، امکان استفاده از این وام‌ها را دارند. این وام‌ها یک برنامه حمایتی برای راه‌اندازی کسب‌وکار و ایجاد فرصت‌های شغلی محسوب می‌شوند. به طور کلی، بانک‌ها و موسسات مالی، این تسهیلات را با همکاری نهادهای مربوطه مانند وزارت کار، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امداد ارائه می‌کنند.

۸. وام دانشجویی

وام دانشجویی

وام دانشجویی یکی از انواع وام های بانکی است که به دانشجویان در تمامی دوره‌های تحصیل در دانشگاه تعلق می‌گیرد. این وام‌ها، نوعی کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان هستند که انواع مختلفی دارند. بعضی از این وام‌ها در طول ترم‌های تحصیلی ارائه می‌شوند و برای دریافت بعضی دیگر مانند وام ازدواج، وام خرید لپ‌تاپ و… باید شرایط خاص آن‌ها را داشته باشید. متقاضیان دریافت این وام‌ها باید از طریق صندوق رفاه دانشجویی اقدام کنند.

۹. وام بازنشستگان

بازنشستگان می‌توانند از انواع وام های بانکی که به طور ویژه برای آن‌ها ارائه می‌شود هم استفاده کنند. انواع وام بانکی بازنشستگان توسط بانک‌ها و موسسات مالی مختلف اعطا می‌شود و بازنشستگان می‌توانند برای دریافت این وام‌ها، درخواست دهند. انواع وام بازنشستگان به دو گروه کلی تقسیم‌بندی می‌شود:

  • وام بازنشستگان تامین اجتماعی
  • وام بازنشستگان کشوری

۱۰. وام خرید تجهیزات اولیه

در لیست انواع وام های بانکی می‌توان به وام خرید مواد و تجهیزات اولیه هم اشاره کرد که به تولیدکنندگان در صنایع مختلف ارائه می‌شود. هدف از اعطای این وام، حل مشکلات و تقویت و توسعه واحدهای صنعتی است. متقاضیان این وام می‌توانند برای خرید مواد اولیه یا دستگاه‌های موردنیاز واحد تولیدی خود از وام خرید تجهیزات اولیه استفاده کنند.

۱۱. وام فرهنگیان

بعضی از موارد لیست انواع وام های بانکی به طور خاص به فرهنگیان تعلق می‌گیرد. هدف از اعطای این وام‌ها، حل مشکلات و بهبود شرایط زندگی فرهنگیان است. از جمله این وام‌ها نیز می‌توان به وام‌های فوری بدون نوبت اشاره کرد و بعضی از این وام‌ها نیز به طور خاص، به بازنشستگان فرهنگیان تعلق می‌گیرد.

۱۲. وام مضاربه

وام مضاربه

از دیگر انواع وام های بانکی می‌توان به وام مضاربه اشاره کرد که توسط بانک‌ها و موسسات مالی ارائه می‌شود. افرادی که قصد شروع یا توسعه فعالیت‌های اقتصادی یا سرمایه‌گذاری‌های مختلف را دارند، می‌توانند از وام مضاربه استفاده کنند. البته متقاضیان دریافت این وام باید مدارکی همچون جواز کسب، اسناد مربوط به تاسیس شرکت و مدارک دیگر را ارائه دهند.

۱۳. وام بانوان

از دیگر انواع وام بانکی می‌توان به وام بانوان هم اشاره کرد که به طور ویژه به خانم‌های خانه‌دار یا شاغل اعطا می‌شود. از جمله بانک‌های ارائه‌دهنده این وام می‌توان به بانک دی، سینا، ملت، کشاورزی، کارگشایی و… اشاره کرد. هدف از اعطای این وام، حمایت از بانوان در جهت راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکارها و حل مشکلات آن‌ها است.

۱۴. وام سرباز ماهر

یکی از انواع وام بانکی به صورت ویژه، به سربازانی تعلق می‌گیرد که دوره خدمت سربازی خود را به پایان رسانده‌اند و مهارت خاصی دارند. این وام مبلغ مشخصی دارد که مبلغ آن به صورت سالانه تغییر می‌کند. دریافت‌کننده وام هم متعهد می‌شود تا وام را در بازه زمانی مشخصی به بانک پس بدهد.

مفهوم وام اینترنتی یا دیجیتال

اگر درباره انواع وام 1403 جستجو کنید، با وام‌های اینترنتی هم روبه‌رو می‌شوید. وام اینترنتی یا دیجیتال یکی از انواع وام ها است که کلیه فرایند آن از ثبت نام تا بارگذاری مدارک و دریافت وام، به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می‌شود. بعضی از بانک‌ها انواع وام اینترنتی را ارائه می‌دهند و حتی بعضی از آن‌ها، از جمله انواع وام بدون ضامن هستند. علاوه بر بانک‌ها، بعضی از موسسات و پلتفرم‌های آنلاین هم در زمینه ارائه وام‌های اینترنتی فعال هستند و این خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌کنند.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله اسنپ‌پی، به معرفی لیست انواع وام های بانکی پرداختیم و هر یک از آن‌ها را معرفی کردیم. همان‌طور که گفته شد، انواع وام ها در شرایط مختلف ارائه می‌شوند و با استفاده از آن‌ها می‌توان بخشی از بودجه لازم برای خرید کالا، مسکن یا کارهای دیگر مانند ازدواج را تامین کرد.

 

اسنپ‌پی، اولین ارائه دهنده BNPL (الان بخر، بعدا پرداخت کن) در ایران با نام سرویس اعتباری است که ارائه این سرویس را با هدف ایجاد فراگیری مالی از سال ۹۹ آغاز کرد. این مدل یکی از جدیدترین شیوه‌های پرداخت در دنیاست که محبوبیت زیادی به خصوص بین نسل جوان دارد. ارائه این خدمت توسط اسنپ‌پی، نقطه عطفی در صنعت پرداخت و ارائه اعتبار خرد در ایران بود که با استقبال گسترده کاربران مواجه شد.

اسنپ‌پی در شبکه‌های اجتماعی

©   |    کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت اطلس تجارت نوین دیبا (اسنپ‌پی) می‌باشد.