وبلاگ
راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفهای در ۶ گام

اگر بهتازگی وارد حرفه عکاسی شدهاید، قطعا خرید دوربین عکاسی بهخاطر تنوع برندها، مدلها و اصطلاحات فنی عجیب و غریب، میتواند دشوار و چالشبرانگیز باشد. اما کافیست نکات مهم برای انتخاب دوربین را بدانید و حین خرید آنها را مد نظر قرار دهید تا این فرایند به تجربهای لذتبخش برایتان تبدیل شود. اگر تابهحال فقط با تلفن همراهتان عکاسی میکردید و فکر میکنید که به دوربین عکاسی حرفهایتری نیاز دارید، قبل از هر گونه اقدامی توصیه میکنیم این راهنمای خرید دوربین عکاسی را تا آخر بخوانید. در ادامه، با ۶ گام ساده و اصولی، به شما کمک میکنیم دوربینی را انتخاب کنید که دقیقا متناسب با نیازها، بودجه و سبک عکاسیتان باشد. پس، با ما همراه باشید.
راهنمای گامبهگام خرید دوربین عکاسی مناسب
برای آنکه باتوجهبه شرایط و اولویتهایتان بتوانید بهترین دوربین را بخرید، توصیه میکنیم از مراحل زیر برای خرید دوربین عکاسی حرفه ای پیروی کنید:
- انتظارات خود از خرید دوربین عکاسی را مشخص کنید
- بودجه مورد نظر برای خرید دوربین را مشخص کنید
- انواع دوربین عکاسی را بشناسید
- در انتخاب سنسور و لنز دقت کنید
- به ارگونومیک بودن دوربین توجه کنید
- بهترین برندهای دوربین عکاسی را بشناسید
در ادامه، درباره هر مرحله اطلاعات جزئیتر و دقیقتری ارائه خواهیم کرد.
۱. انتظارات خود از خرید دوربین عکاسی را مشخص کنید
اولین سوالی که هنگام خرید دوربین عکاسی باید از خودتان بپرسید این است که هدفتان از خرید این ابزار چیست؟ آیا قرار است بهصورت حرفهای عکس بگیرید یا هدفتان صرفا ثبت تصاویری باکیفیت از مهمانیها، سفرها و لحظات لذتبخش زندگیتان است؟ با مشخصشدن انتظارات، راحتتر میتوانید گزینه مناسب را باتوجهبه بودجه مورد نظرتان انتخاب کنید. بهعلاوه، از صرف هزینههای اضافی نیز جلوگیری میشود.
۲. بودجه مورد نظر برای خرید دوربین را مشخص کنید
دوربین عکاسی، کالایی گرانقیمت است. بنابراین، در راهنمای خرید دوربین عکاسی حتما باید بهطور دقیق بودجه مورد نظرتان را مشخص کرده و سپس طبق همان مدلهای مختلف را بررسی کنید. علاوه بر قیمت خود دوربین، باید هزینه خرید تجهیزات جانبی مانند لنز، سهپایه، باتری اضافه، کارت حافظه و… را نیز مد نظر قرار دهید تا باتوجهبه نیازها و انتظارات خود، خرید کامل و مناسبی داشتهباشید.
۳. انواع دوربین عکاسی را بشناسید
مورد بسیار مهمی که در راهنمای خرید دوربین باید به آن توجه کنید، شناخت انواع دوربین است. در زیر، ۶ تا از رایجترین انواع دوربین عکاسی در بازار را بههمراه قابلیتها و ویژگیهایشان معرفی کردهایم:
- دوربینهای کامپکت (Point-and-Shoot): اگر مبتدی هستید و دنبال دوربینی برای عکاسی ساده و بدون دردسر میگردید، دوربینهای کامپکت بهترین گزینه برایتان است. این دوربینها سبک، کوچک و فاقد لنز قابل تعویض هستند.
- دوربینهای بریج (Bridge): این دسته از دوربینهای عکاسی، نسخه پیشرفتهتر دوربینهای کامپکت هستند. هر چند که دوربینهای بریج نیز لنز قابل تعویض ندارند، اما از نظر فیزیکی مقاومتر هستند و قابلیتهایی مثل زوم اپتیکال دارند.
- دوربینهای DSLR: دوربینهای DSLR لنزهای قابل تعویض و امکانات پیشرفته دارند و بهخاطر طراحی ارگونومیک، طول عمر بالای باتری و فناوریهایی مثل فوکوس خودکار، محبوبیت بالایی دارند. بنابراین، اگر قرار است حرفهای عکاسی کنید، بهتر است سراغ این دوربینها بروید.
- دوربینهای بدون آینه (Mirrorless): این دوربینها نسخه سبکتر دوربینهای DSLR هستند و در تکنولوژی ساخت آنها آینه حذف شدهاست. مدلهای مختلف دوربینهای بدون آینه، با لنزهای ثابت و قابل تعویض در بازار موجود هستند و علیرغم برخورداری از فناوریهای پیشرفته، کار با آنها بسیار ساده است. به همین دلیل، برای عکاسی حرفهای و نیمهحرفهای گزینه ایدهآلی محسوب یشوند.
- دوربینهای مدیوم فرمت (Medium Format Cameras): این دوربینها، بسیار حرفهای هستند و برای عکاسی تبلیغاتی، مد و صنعت، تولید شدهاند. سنسورهای دوربینهای مدیوم از دوربینهای DSLR بزرگتر است و به همین دلیل، تصاویری با کیفیت بالا و جزئیات دقیق را ثبت میکنند.
- دوربینهای چاپ فوری (Instant Cameras): این دوربینها همانطور که از نام آنها پیدا است، قابلیت چاپ فوری بلافاصله پس از ثبت عکس را دارند. تصاویر ثبتشده توسط این دوربینها کیفیت متوسطی دارند و به همین دلیل برای عکاسی حرفهای مناسب نیستند.
۴. در انتخاب سنسور و لنز دقت کنید
بعد از انتخاب نوع دوربین، باید سراغ سنسور بروید. این گام از راهنمای خرید دوربین عکاسی، تا حد زیادی کیفیت تصاویر ثبتشده توسط دوربین را تعیین میکند. دررابطهبا سنسور دوربین عکاسی، باید ۳ فاکتور مهم را مد نظر قرار دهید:
- اندازه سنسور: هرچه سنسورهای دوربینی بزرگتر باشد، کیفیت تصویر بهتر خواهد بود. سنسورهای بزرگی مثل Full Frame عموما قیمت بالایی دارند و برای عکاسی حرفهای مناسب هستند. در مقابل، سنسورهای APS-C و Four Thirds که کوچکتر هستند، برای مبتدیها و استفاده نیمهحرفهای گزینه ایدهآلی محسوب میشوند.
- رزولوشن: تعداد مگاپیکسل و رزولوشن سنسورها، نشاندهنده جزئیات عکس و امکان چاپ عکس در ابعاد بزرگ است. درباره این فاکتور حتما باید این نکته را مد نظر قرار دهید که بالابودن مگاپیکسل الزاما نشانه خوبی نیست و حتی در شرایط نور کم، ممکن است باعث کاهش کیفیت عکس یا افزایش حجم فایل شود.
- قابلیت ISO: اگر قرار است در نور کم از دوربین استفاده کنید، گزینهای را بخرید که در ISO بالا عملکرد خوبی داشتهباشد. این قابلیت باعث میشود که در نور کم بتوانید تصاویر بهتری ثبت کنید. سنسورهای بزرگتر عموما در این مورد عملکرد بهتری دارند.
لنز دوربین نیز بهاندازه سنسور مهم است. هر چقدر لنز دوربین باکیفیتتر باشد، تصاویر واضحتر و دقیقتری ثبت میکند. اگر قرار است دوربینهای کامپکت و بریج بخرید، حتما باید محدوده زوم لنزهای آنها را بررسی کنید. اما در دوربینهای DSLR و بدون آینه که امکان تعویض لنز وجود دارد و باید بهصورت جداگانه لنز بخرید، بهتر است با لنزهای کیت شروع کنید و بهمرور زمان سراغ لنزهای تخصصیتر و حرفهایتر بروید.
۵. به ارگونومیک بودن دوربین توجه کنید
علاوه بر مشخصاتی که گفتیم، هنگام خرید دوربین عکاسی حرفه ای حتما باید به ارگونومیکبودن آن توجه کنید. اگر قرار است خریدتان را بهصورت حضوری انجام دهید، حتما دوربین را دست بگیرید و راحتی و نحوه کار با آن را بررسی کنید. دوربینی که بدنه ارگونومیک دارد، سبک است و بهخوبی در دست جا میگیرد، تجربه عکاسی را (بهخصوص در استفادههای طولانیمدت) برایتان لذتبخشتر میکند. بهعلاوه، قابلیتهای زیر نیز کار با دوربین را راحتتر و حرفهایتر میکند:
- برخورداری از صفحهنمایش متحرک برای عکاسی از زوایای مختلف
- صفحهنمایش لمسی برای فیلمبرداری بهتر و انتخاب نقطه فوکوس
- برخورداری از دکمه Joystick
- برخورداری از دسته یا گریپ مناسب (اگر میخواهید بدون سهپایه عکاسی کنید)
۶. بهترین برندهای دوربین عکاسی را بشناسید
حالا که با طیکردن مراحل فوق مشخص کردید که به دوربینی با چه مشخصاتی نیاز دارید، وقت آن است که بهترین برندهای تولیدکننده دوربین عکاسی را بشناسید. محصولات برندهای شناختهشده عموما کیفیت و دوام بسیار بالایی دارند و تا سالها میتوانید با آنها تصاویری باکیفیت و حرفهای ثبت کنید. اگر از ما میپرسید که «دوربین چی بخریم؟» در پاسخ، دوربینهای برندهای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- کانن برای دوربینهای DSLR و بدون آینه
- نیکون برای دوربینهای فولفریم و DSLR
- سونی برای دوربینهای بدون آینه
- پاناسونیک برای دوربینهای بدون آینه و فیلمبرداری حرفهای
- سامسونگ برای دوربینهای DSLR و بدون آینه
تجربه خریدی رضایتبخش با رعایت این ۶ نکته!
خرید و انتخاب دوربین عکاسی شاید در نگاه اول پیچیده و سخت بهنظر برسد، اما با رعایت نکاتی که درباره راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای گفتیم، این اقدام سخت را میتوانید به تجربهای رضایتبخش تبدیل کنید. در این مطلب، با شما درباره نکات مهم خرید دوربین صحبت کردیم و به سوال «دوربین عکاسی حرفه ای چی بخرم؟» پاسخ جامعی ارائه کردیم. بهنظر شما در کنار فاکتورهای معرفیشده، چه نکات دیگری حائز اهمیت هستند؟ فکر میکنید بهترین دوربین بازار ایران کدام است؟
سوالات متداول راهنمای خرید دوربین عکاسی
۱. بهترین دوربین برای شروع عکاسی حرفهای کدام است؟
اگر میخواهید حرفهای عکاسی کنید، دوربینهای DSLR و بدون آینه گزینههای مناسبتری برایتان هستند.
۲. در انتخاب دوربین مناسب به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
کاربری مورد انتظار از دوربین، انواع دوربین، سنسور و لنزها، ارگونومیکبودن و… مهمترین فاکتورها برای انتخاب بهترین دوربین هستند.
۳. آیا بالابودن تعداد مگاپیکسل، بهمعنی بالابودن کیفیت تصاویر است.
نه الزاما. کیفیت تصویر علاوه بر رزولوشن، به اندازه سنسور نیز بستگی دارد. مگاپیکسل بالا در برخی موارد مثل چاپ در ابعاد بزرگ مزیت بهحساب میآید.
لوازم شخصی برقی
- حالت دهنده های برقی
- اصلاح صورت و بدن
- سایر لوازم شخصی برقی
- خشک کن ها