وبلاگ
طرز تهیه خوراک لوبیا ساده + رسپی خوراک لوبیا با قارچ
لوبیا چیتی مانند دیگر حبوبات فواید زیادی برای بدن دارد و از آن میتوان غذایی بسیار خوشمزه و البته سریع، برای زمانهایی که وقت کافی ندارید، تهیه کرد. خوراک لوبیا درست مانند املت محبوبیت جهانی داشته و میتوان در همه فروشگاهها کنسروهای این غذا را پیدا کرد. خوراک لوبیا با قارچ یا بدون آن، یکی از انتخابهای محبوب برای وعده صبحانه انگلیسیهاست، در بعضی کشورها مانند امریکا نیز این غذا همراه با املت سرو شده (همانطور که در فیلمهای وسترن امریکایی میدیدیم) و در ایران نیز، یکی از انتخابهای رایج برای وعده شام است. جالب است بدانید در شمال کشور و بهخصوص گیلان، خوراک لوبیا چیتی را همراه با گوشت کبابی سرو میکنند.
اگر این غذا باب میل شما هم هست، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب از اسنپپی همراه ما باشید، زیرا تصمیم داریم طرز تهیه خوراک لوبیا ساده و خوراک لوبیا با قارچ را با شما به اشتراک بگذاریم.
طرز تهیه خوراک لوبیا ساده
خوراک لوبیا چیتی رسپی بسیار سادهای دارد؛ اگر تا به حال این غذا را طبخ نکردهاید، در بخش زیر دستور تهیه حرفهای آن را با ذکر جزئیات و نکات لازم، بیان کردهایم.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا ساده و کلاسیک
برای درست کردن خوراک لوبیا چیتی ساده و خوشمزه، به مواد اولیه زیر نیاز است:
| مواد لازم | مقدار موردنیاز برای ۴ نفر |
| لوبیا چیتی | ۲ پیمانه |
| پیاز | ۱ عدد بزرگ |
| رب گوجهفرنگی | ۲ تا ۲.۵ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان دلخواه |
| روغن | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه خوراک لوبیا ساده
اکنون در بخش زیر، بهصورت ساده و گامبهگام، طرز تهیه خوراک لوبیا ساده و لذیذ را شرح میدهیم:
مرحله اول: خیساندن لوبیا چیتی
اولین، اصلیترین و زمانبرترین بخش تهیه این غذا، خیساندن لوبیا در آب است. شما باید برای اینکه نفخ لوبیا گرفته شود، آن را از شب قبل در آب سرد بخیسانید. توجه داشته باشید که مقدار آب باید بهگونهای باشد که تمام سطح لوبیا را بپوشاند. علاوهبر رفع نفخ، همین کار ساده باعث میشود تا زمان پخت لوبیا بهطور قابلتوجهی کاهش یافته و لوبیا زودتر پخته و نرم شود.
یادتان باشد که در این مدت، چندین بار (دستکم سه تا چهار بار) آب آن را عوض کنید تا تمیز بماند و بوی بدی نگیرد. همچنین توجه داشته باشید که آب موردنظر حتما باید سرد باشد و تمام سطح لوبیاها را در بر بگیرد.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
با اینکه میتوان پیاز را بدون سرخ کردن در تهیه خوراک لوبیا چیتی بهکار برد، اما پیشنهاد میکنیم برای طعم و ظاهر بهتر، آن را قدری تفت دهید. برای این منظور، پیازها را ریز خرد کرده یا رنده درشت بزنید. سپس قابلمهای را که قرار است خوراک لوبیا چیتی را در آن بپزید روی شعله بگذارید و اندکی روغن در آن بریزید. اکنون پیازها را با حرارت کم تا حدی تفت دهید که سبک شده و رنگشان طلایی شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه
پس از اینکه عطر پیازها بلند شد، نوبت به اضافه کردن ادویه و رب گوجهفرنگی میرسد. برای این منظور، ابتدا پیازها را به یک سمت قابلمه کشیده و رب گوجهفرنگی را با روغن کم و برای مدت تقریبی یکی دو دقیقه تفت دهید. پس از اینکه رنگ رب باز و خامیاش گرفته شد، آن را با پیاز مخلوط کنید.
در نهایت، نمک و ادویههای موردنظر شامل فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب پیاز و رب گوجه اضافه کرده و مواد را بهخوبی هم بزنید. توجه داشته باشید، با اینکه مقدار زردچوبه برای خوراک لوبیا چیتی به دلخواه است، اما پیشنهاد میکنیم در میزان آن افراط نکنید؛ چراکه ممکن است باعث تلخی آن شود.
مرحله چهارم: پخت لوبیا چیتی
اکنون زمان آن است که لوبیای خیس خورده را آبکش کرده و یکی دوبار دیگر آب از روی آن رد دهید. سپس لوبیا را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و به مقدار تقریبی چهار تا چهار و نیم پیمانه در آن آب بریزید. در قابلمه را گذاشته و حرارت شعله را ملایم تنظیم کنید.
برای اینکه لوبیا بهآرامی و بهطور کامل پخته و نرم شود، حدودا دو ساعت زمان کافی است؛ اما یادتان باشد که در این مدت حتما هر از گاهی سری به آن زده و علاوهبر چک کردن مقدار آب آن، قدری مواد را هم بزنید. چراکه ممکن است در حالی که آب موجود در قابلمه کم شده باشد، هنوز لوبیا زیر دندان سفت احساس شود و نیاز به اضافه کردن آب باشد.
نکته: در اینجا به این نکته توجه داشته باشید که در صورت نیاز به آب، میبایست آب جوش (و نه آب سرد) به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم: سرو کردن خوراک
پس از گذشت مدتزمان تقریبی دو ساعت و پخت کامل لوبیا چیتی، خوراک شما احتمالا به آن غلظت ایدهآل رسیده است و زمان سرو غذا خواهد بود. برای تزیین این خوراک مقوی و لذیذ، نیاز نیست کار خاصی انجام دهید؛ شما میتوانید یک یا دو قاشق روغن زیتون روی آن بریزید و در صورت دلخواه، اندکی سبزی خشک و معطر نیز به آن اضافه کنید.
همچنین پیشنهاد میکنیم، در کنار بشقاب سرو، آبلیموی تازه یا در صورت در دسترس بودن، چند برش لیموترش یا نارنج قرار دهید؛ طعم خوراک لوبیا چیتی با عطر و مزه طراوت بخش مرکبات فوقالعاده میشود. شما میتوانید خوراک لوبیا چیتی ساده را با برنج در وعده نهار یا با نان در وعده صبحانه یا شام میل کنید؛ این تماما به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ
علاوهبر خوراک لوبیا ساده، شما میتوانید این غذای سالم و خوشمزه را با قارچ نیز درست کنید. همانطور که طرز تهیه خوراک لوبیا ساده، بسیار راحت بود، طرز تهیه خوراک لوبیا با قارچ نیز فرایند راحتی دارد.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ
برای درست کردن خوراک لوبیا چیتی با قارچ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
| مواد لازم | مقدار موردنیاز برای ۴ نفر |
| لوبیا چیتی | ۱.۵ پیمانه |
| قارچ دکمهای | ۲۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد کوچک |
| سیر | ۲ حبه |
| آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، پودر آویشن، پودر سیر | به مقدار دلخواه |
| روغن | به میزان لازم |
مراحل تهیه خوراک لوبیا با قارچ
در بخش زیر، طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ را بهصورت مرحلهبهمرحله شرح میدهیم:
مرحله اول
اگر از قبل لوبیا پخته شده دارید، کارتان راحتتر است، اما در غیر صورت، لوبیا را پس از خیساندن برای مدت یک شب، در قابلمه بریزید تا بپزد. همچنین پیاز را رنده ریز کرده و همراه با آب، نمک و یک قاشق رب گوجهفرنگی یا پودر گوجهفرنگی به لوبیا اضافه کرده و بگذارید دستکم برای مدت یک ساعت بهخوبی نرم و پخته شود.
مرحله دوم
اکنون دو حبه سیر را با کارد ریزریز کرده یا رنده ریز بزنید؛ سپس آن را در تابهای همراه با مقدار کافی روغن قدری تفت دهید تا طلایی شده و عطر آن بلند شود. دقت داشته باشید سیر نباید بهطور کامل سرخ شود، چراکه خشک شده و ممکن است مزهاش تلخ شود؛ به همین دلیل احتمالا زمان بیست تا سی ثانیهای برای تفت دادن سیر روی حرارت ملایم کافی است.
در ادامه، قارچهای دکمهای یا صدفی را بهصورت ورقهای اسلایس کرده و به تابه اضافه کنید. معمولا برای طلاییرنگ شدن قارچها روی حرارت متوسط، پنج دقیقه زمان کافی است. یادتان باشد که برای تیره نشدن رنگ قارچها حتما مقداری آبلیمو به آنها اضافه کرده و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم
تقریبا کار تمام است! پس از اینکه از پخت کامل لوبیا مطمئن شدید و خوراک شما غلظت مناسبی پیدا کرد، مواد داخل تابه را به قابلمه اضافه کرده و همه را خوب با هم مخلوط کنید. مزه غذا را تست کرده و در صورت نیاز میزان نمک آن را اندازه کنید. همچنین فلفل سیاه، پودر آویشن، پاپریکا و پودر سیر را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و فقط یکی دو دقیقه به آن اجازه دهید تا ادویهها به خورد تمام مواد بروند.
مرحله چهارم
حالا رسیدیم به جذابترین و آخرین مرحله، یعنی سرو غذا! خوراک لوبیا را در ظرف مناسب کشیده و روی آن را با موادی که دوست دارید تزئین کنید. برای مثال، میتوانید مقداری روغن زیتون یا آبلیموی تازه روی آن بریزید. همچنین میتوانید اندکی ادویههای معطر مانند پودر آویشن (یا پودر اورگانو) روی آن بپاشید، از مقداری جعفری خردشده (یا چند نخ جعفری تازه)، فلفل هالوپینو حلقهای شده یا بیکن برشته خردشده برای تزيين جذابتر آن استفاده کنید.
خوراک لوبیا با قارچ بسیار لذیذ بوده و شما میتوانید آن را بهتنهایی با نان تازه میل کرده یا همراه با غذاهای دیگری مانند نیمرو، املت، سیبزمینی سرخکرده، بال مرغ کبابی، کوکو سبزی، کشک بادمجان یا کتلت سرو کنید.
نکات تهیه خوراک لوبیا ساده و خوراک لوبیا با قارچ
با این طرز تهیه خوراک لوبیا ساده و خوراک لوبیا با قارچ را بهصورت کامل و با ذکر جزئیات بیان کردیم، در بخش زیر، نکات مهم را یادآوری کرده و به چند نکته مهم دیگر برای ارتقای عطر و طعم بهتر و مجلسی شدن این غذا اشاره میکنیم.
- برای اینکه خوراک لوبیای شما لعابدار و مجلسیتر باشد، میتوانید در تهیه آن از آب قلم گاو یا گوساله استفاده کنید.
- برای غنیتر شدن بافت خوراک لوبیا، شما میتوانید از عصاره گوشت نیز استفاده کنید.
- اگر میخواهید لوبیا سریعتر بپزد، میتوانید از مقدار کمی جوش شیرین برای پخت آن استفاده کنید.
- استفاده از زودپز برای پخت، باعث میشود تا خوراک لوبیا چیتی شما در زمان بسیار کمتری آماده شود.
- بهجای رب گوجهفرنگی میتوانید از پودر گوجه یا تکههای گوجه خشک نیز استفاده کرده و عطر و طعم خوراک لوبیا را ارتقا دهید.
- استفاده از روغن زیتون، ارزش غذایی خوراک لوبیا را بیشتر و ظاهر و بافت آن را جذابتر میکند.
- اگر مقدار کافی لوبیا چیتی در درسترستان نیست، میتوانید از برخی سبزیجات مانند سیبزمینی، هویج یا فلفل دلمهای نیز در تهیه خوراک لوبیا استفاده کنید.
- استفاده از آرد (برنج یا گندم) یا سیبزمینی به دلیل وجود نشاسته، باعث لعابدار شدن خوراک لوبیا میشود.
- استفاده از ادویه کاری، پودر پاپریکا دودی، دارچین و زیره سبز اختیاری بوده و میتواند عطر و طعم خوراک لوبیا را متفاوت و دلچسبتر کند.
خوراک لوبیا، طعمی ساده اما فراموشنشدنی!
خوراک لوبیا با قارچ یا ساده، از جمله غذاهای رایجی است که تقریبا تمام خانوادههای ایرانی آن را در زمانهای مختلف، خصوصا فصل سرما بسیار طبخ میکنند. این غذا سرشار از مواد مغذی بوده و سرو آن با دیگر غذاها جذابیت خاصی به سفرهها میبخشد. همانطور که مشاهده کردید ما در این مطلب طرز تهیه خوراک لوبیا ساده و همچنین طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ را با ذکر نکات ریز و درشت بیان کردیم؛ از این رو اگر با نحوه پخت این غذا آشنا نبودهاید، میتوانید با این دو آموزش خوراک لوبیا چیتی، این غذا را برای وعده بعدی طبخ کنید.
در آخر، پیشنهاد میکنیم مانند مردم گیلان، یکبار خوراک لوبیا با قارچ را با کباب (لوبیا کباب شمالی) سرو کرده و همراه با خانوادهتان از این ترکیب کمنظیر لذت ببرید.
سوالات متداول
- برای تهیه خوراک لوبیا چند ساعت باید لوبیا چیتی را خیساند؟
برای اینکه نفخ لوبیا گرفته شده و زمان پخت آن کاهش یابد، بهتر است لوبیاها را از شب قبل در آب سرد بخیسانید.
- چطور خوراک لوبیا را لعابدار کنیم؟
میتوانید از آب قلم، عصاره گوشت، آرد و سیبزمینی برای لعابدار کردن خوراک لوبیا استفاده کنید.
- از چه سبزیجاتی میتوان در تهیه خوراک لوبیا استفاده کرد؟
علاوهبر اینکه تهیه خوراک لوبیا با قارچ بسیار مرسوم است، شما میتوانید از سیبزمینی، هویج و فلفل دلمهای نیز استفاده کنید.
- مدت زمان لازم برای پخت لوبیا و جا افتادن خوراک لوبیا چقدر است؟
جدا از زمان خیسخوری، معمولا زمان لازم برای پخت کامل لوبیا روی شعله ملایم، حدود دو ساعت است.










